Vaniljesaus

Vaniljesaus smaker godt som tilbehør til mye forskjellig, f.eks. sjokoladepudding, gele og eplekake. Hjemmelaget vaniljesaus smaker aller best og det er heller ikke så vanskelig å lage.

4 eggeplommer

2 dl melk

2 dl fløte

50 g sukker

1/2 vaniljestang

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker vaniljestangen og frø fra vaniljestangen, så sukkeret løser seg opp. Om du koker langsomt opp, får du mest vaniljesmak.

Del eggene, så du får eggeplommene i en bolle. Hell melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, mens du rører. Det må ikke koke denne gangen. Fisk ut vaniljestangen og sett til avkjøling.

Om du vil lage vaniljekrem, kan du blande sausen (når den har blitt kald) med pisket krem fra 1/3 l fløte.

 

Nå kan du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det gjør du via denne linken : https://www.bloglovin.com/blogs/aperitivo-19248721

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg