Mange kjenner til verdens beste. Som kjent for mange, smaker salt og søtt godt sammen og derfor har vi prøvd oss med en variant med peanøtter. Det smaker veldig godt og kan trygt anbefales.
Bunn:
150 g smør
150 g sukker
5 eggeplommer
4 ss melk
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Marengs:
5 eggehviter
180 g sukker
100 g salte peanøtter
Fyll:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 dl ferdig vaniljekrem eller romkrem
Sett stekeovnen på 175 °C.
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melken. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen jevnt utover.
Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs. Fordel marengsen over deigen og dryss på peanøttene. Stek kaken midt i ovnen i 15 – 20 minutter og avkjøl den.
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på fatet med marengsen ned.
Bland krem og vaniljesukker med vanilje/romkremen og bre kremen over bunnen.
Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB