Salaten:
1 hode isbergsalat, finstrimlet
1 gul paprika, strimlet
1 rød paprika, strimlet
2 vårløk, finstrimlet
1 liten boks eksotisk frukt, i små biter
1 pose chilicashew
1 liten potte koriander, bladene
Legg alt i lag utover et fat.
Dressing:
2 lime, saften
4 ss fishsauce
4 ss brunt sukker
2 ts fersk, revet ingefær
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili
2 ss sesamolje
Lag dressingen og fordel den utover salaten.
Biffen:
600 g kalvebiff (indre-, el. ytrefilet)
2 ss soyasaus
2 ss fishsauce
2 ss sukker
2 ss fersk, revet ingefær
2 hvitløksfedd, revet, eller fra tube
Bland alle ingrediensene i en bolle og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten. Ta kjøttet ut av marinaden og brun det på alle kanter i stekepanne eller på grillen. Sett i steketermometer og legg det i en ildfast form og sett det i ovnen på 200 grader. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La kjøttet hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Sett fram kjøttet, salaten og dressingen hver for seg, så alle kan forsyne seg selv.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB