I dag serverer jeg laks og grønnsaker i form.
Denne retten ble til i forbindelse med at jeg ikke hadde oppvaskmaskin, men da la jeg også skivede poteter i bunnen, slik at det ble minimalt med oppvask.
Smør formen med olje, legg i laks eller annen fisk i bunnen og ta på salt og pepper. Legg gulrøtter i tynne skiver og finhakket fennikel over. Lag en saus av creme fraiche, fløte, strimlet vårløk, finhakket dill, finhakket persille, finhakket hvitløk, finhakket chili, limesaft, salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene.
Del små tomater i to og fordel disse utover.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time.
Om du velger å legge poteter i bunnen, må disse få litt steketid alene før du legger på resten av ingrediensene.
Du finner flere deilige fiskeretter her:
https://aperitivomat.blogg.no/category/fisk
https://tracking.adviralmedia.com/click/465/56604/rut&circle
Fisk er godt, men med alt dette stæsjet så det jo bare ekstremt godt ut 🙂
Så helt nydelig ut (: