Elgfilet med persillerotpurè, bønner og en nydelig fløte og cognacsaus

Elg er nydelig mat og med denne sausen til, blir jeg et litt lykkeligere menneske.

Vi har vakuumert kjøttet med timian, olje, pepper og laurbærblader og lagt det i sous viden i 2 timer på 56 grader. Deretter har det fått noen minutter på grillen, slik at det har fått fin stekeskorpe og perfekt kjernetemperatur.

Om du ikke har sous vide, kan du brune kjøttet i varm stekepanne med olje for å lukke porene i. Legge det over i et ildfast form og steke kjøttet i varm stekeovn på 180 grader i 15 min. Ta ut og hvil i minimum 15 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen igjen på 90 ºC og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 61 grader.

Sausen lages av 2 dl elgkraft og 5 dl fløte, som kokes i 3 timer, så det blir litt karamellisert. Smakes til med karamellsaus, cognac, salt og pepper.

De små perlepotetene er bakt i ovnen på 200 grader i 1 time.

Oppskriften på persillerotpurèen finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1479632539_persillerotpur.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg