Kveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer ferfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt i koteletten og er lett å fjerne. Denne varianten får ligge i saltlake og kose seg, før den legges på grillen. Tilbehøret smaker så godt, at du ikke kommer til å savne saus til.
Lag saltlake av 1/2 ltr. vann og 40 g salt, som røres sammen til saltet er oppløst. Tilsett 1 laurbærblad og legg kveiteskivene i saltlaken i 15 minutter.
Ta opp kveita av saltlaken og tørk den godt. Smør kveita med olivenolje og hvitløk fra tube. Dryss på Santa Marias Seafood & Fishkrydder og grill kveita i 2-3 minutter på hver side.
Server kveita med trøffel- og baconpotetmos, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1495950907_trffel_og_baconpotetmos.html
og smørdampede grønnsaker, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1495951806_smrdampet_gulrot_fennikel_og_vrlk.html
Pynt med dill og limebåter.
Aldri smakt kveite før tror jeg! Det ser utrolig godt ut
Så nydelig og godt det så ut! Elsker fisk!