Kebab kan være mye forskjellig. Denne varianten er laget av lammefilet og smaker saftig og nydelig. Beregn ca. 200 g kjøtt til hver (eller mer, om du har storspisere).
Start med å skjære ytrefilet av lam i strimler. Tre strimlene på grillspyd, risle over litt olje og dryss på godt med kebabkrydder fra f.eks. Santa Maria. La dem ligge kaldt med kryderet på til neste dag. Når tilbehøret er ferdig laget, lar du lammet få en rask runde på grillen.
Jeg har brukt båtpoteter til. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Jeg har også brukt grilla maiskolber til. De pensles med litt olje og får et dryss salt og pepper før grilling.
Et tips er å bruke cacik til. Det finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1499310352_cacik.html
snadder 🙂 ha en fin dag 🙂