10 kyllinglår med skinn og bein (ev. 5 kyllingbryst)
1 potte koriander
1 sitron, skall og saft
Juicen av 2 lime
3 ss olivenolje
1 ss brasilianske kryddermiks
1 ss kreolsk krydder
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss oregano, finhakket
1/2 ss sort pepper
1/2 ss paprika
Marinade:
Bland sammen koriander, olje, sitronsaft, skall, limejuice og krydder. Smør blandingen på kyllinglårene, dekk til og sett kaldt i minst 3 timer.
Stek kyllingen på 175 grader i 40-50 minutter til de avgir klar kjøttkraft, om du stikker i dem med en kniv.
Hell stekekraften over dem med jevne mellomrom de siste 20 minuttene av tilberedningstiden. Sett ovnen på grill de siste 5 minuttene, for å få sprøtt skinn.
Mens kyllingen er i ovnen, forberedes sausen.
Sausen:
4,5 dl oksekraft (eller vann og fond/buljongterning)
2 dl fløte
3 ss hvetemel
2 ss olivenolje
2 ss smør
2 ts svart pepper
2 ts kreolsk krydder
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 dæsj «Hot Sauce»
Smelt smør i olje i en kjele. Rør inn melet, tilsett krydder og kraft. Rør godt til det har kokt opp. Tilsett kremen og «Hot Sauce» og la det koke på svak varme i ca. 5 minutter.
Serveres med en god salat og båtpoteter, som du lager enkelt på denne måten:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potene i båter, legg dem i langpanna, krydre med ønsket krydder, f.eks. brasiliansk eller cajunkrydder og litt salt, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Server gjerne brasiliansk ostebrød til:
http://aperitivomat.blogg.no/1532583222_po_de_queijo_brasiliansk_ostebrd.html