Laks med potetmos og smørdampede grønnsaker

Laks er en veldig velsmakende fisk, som også er enkel å få tak i. Den kan varieres i nesten det uendelige og her her jeg servert den med potetmos, smørdampede grønnsaker og agurksalat. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 – 800 g laks

1 ts peppermiks

Salt

Laksen deles i porsjonstykker, krydres med salt og peppermiks og legges i smeltet smør i en ildfast form. Bakes i ovnen på 180 grader til den får en rosa kjerne, ca. 15 minutter.

Grønnsakene:

2 gulrøtter, skrelt og delt i terninger

1 pk aromasopp

1 finhakket løk

1 pk minitomater, delt i to

Salt og pepper

Fres soppen i smør. Tilsett resten av grønnsakene og damp dem under lokk til gulrøttene er ferdige – litt myke, men fortsatt med tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift på en perfekt potetmos finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html

Agurksalaten finner du oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1487140889_agurksalat.html

Eller en sunnere variant her:

http://aperitivomat.blogg.no/1488523082_agurksalat_med_stevia__et_sunnere_alternativ.html

Legg på tallerken, med potetmos i bunnen, deretter de smørdampede grønnsakene, så fisken og agurksalaten på toppen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg