Laks er en veldig velsmakende fisk, som også er enkel å få tak i. Den kan varieres i nesten det uendelige og her her jeg servert den med potetmos, smørdampede grønnsaker og agurksalat. Oppskriften er passe til 4 personer.
600 – 800 g laks
1 ts peppermiks
Salt
Laksen deles i porsjonstykker, krydres med salt og peppermiks og legges i smeltet smør i en ildfast form. Bakes i ovnen på 180 grader til den får en rosa kjerne, ca. 15 minutter.
Grønnsakene:
2 gulrøtter, skrelt og delt i terninger
1 pk aromasopp
1 finhakket løk
1 pk minitomater, delt i to
Salt og pepper
Fres soppen i smør. Tilsett resten av grønnsakene og damp dem under lokk til gulrøttene er ferdige – litt myke, men fortsatt med tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.
Oppskrift på en perfekt potetmos finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html
Agurksalaten finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1487140889_agurksalat.html
Eller en sunnere variant her:
http://aperitivomat.blogg.no/1488523082_agurksalat_med_stevia__et_sunnere_alternativ.html
Legg på tallerken, med potetmos i bunnen, deretter de smørdampede grønnsakene, så fisken og agurksalaten på toppen.