Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten er særlig kjent for sin enkle og landlige mat som tar utgangspunkt i de råvarene som var tilgjengelig. Maten er gjerne litt spicy, men du kan justere denne retten med mengden cajunkrydder. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 grønt eple i terninger
1 løk finhakket
2 ss smør
1 ts cajunkrydder
1 dl vann
2 bokser hermetiske chilitomater finhakket
3 dl crème fraîche
2 grønnsakbuljongterninger
1 ts sukker
Salt og pepper
Fres kylling, eple og løk i smør, tilsett cajunkrydder, vann, buljongterninger tomater og crème fraîche. La det koke ca. 15 min. Dryss over litt persille før servering.
Server gjerne med litt godt brød, f.eks. Pão De Queijo (Brasiliansk Ostebrød), som du finner oppskrift på her.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB