Oksegryte med duchessepoteter

 

800 g oksekjøtt i terninger

3 løk i strimler

2 pk sopp i skiver

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 flaske hvitvin

2 laurbærblader

2 ts timian

2 ts nykvernet pepper

4 ss oksefond

6 gulrøtter

1 neve finhakket bladpersille

3/4 ltr. fløte

Salt

Start med å brune kjøttet.  Tilsett løken og brun videre i noen minutter. Tilsett sopp og la den brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, gulrøtter, hvitvin, laurbærblader, timian og pepper og la det koke inn til halv væskemengde og kjøttet er mørt. Tilsett fond, persille og fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

 

Du finner oppskrift på duchessepoteter her:

https://aperitivomat.blogg.no/1541771985_duchessepoteter.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg