Ovnsbakt laks med agurksalat, pastis- og kjørvelsaus, og smørdampede grønnsaker

Når jeg får tak i hel villaks, er det nesten som bursdag og julaften på en gang. Denne var på litt over en kilo. Jeg renset den, saltet og pepret den, la litt urter og smør i magen dens, pakket den i folie og bakte den i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Til laksen smaker det godt med kokte nypoteter, agurksalat, som du finner oppskrift på her:

https://aperitivomat.blogg.no/1487140889_agurksalat.html

eller en sunnere variant, som du finner oppskrift på her:

https://aperitivomat.blogg.no/1488523082_agurksalat_med_stevia__et_sunnere_alternativ.html

Sausen, som er en av mine favorittsauser til fisk, finner du oppskrift på her:

https://aperitivomat.blogg.no/1520917120_pastis_og_kjrvelsaus.html

 

Grønnsakene:

4 gulrøtter i små terninger

1/2 fennikel i små terninger

1/2 pose sukkererter i små terninger

1/2 purre i små biter

4 ss smør

4 ss vann

1 ts salt

Alt freses sammen under stadig omrøring, til det er passe tyggemotstand i gulrøttene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg