Når jeg får tak i hel villaks, er det nesten som bursdag og julaften på en gang. Denne var på litt over en kilo. Jeg renset den, saltet og pepret den, la litt urter og smør i magen dens, pakket den i folie og bakte den i ovnen på 200 grader i 40 minutter.
Til laksen smaker det godt med kokte nypoteter, agurksalat, som du finner oppskrift på her:
https://aperitivomat.blogg.no/1487140889_agurksalat.html
eller en sunnere variant, som du finner oppskrift på her:
https://aperitivomat.blogg.no/1488523082_agurksalat_med_stevia__et_sunnere_alternativ.html
Sausen, som er en av mine favorittsauser til fisk, finner du oppskrift på her:
https://aperitivomat.blogg.no/1520917120_pastis_og_kjrvelsaus.html
Grønnsakene:
4 gulrøtter i små terninger
1/2 fennikel i små terninger
1/2 pose sukkererter i små terninger
1/2 purre i små biter
4 ss smør
4 ss vann
1 ts salt
Alt freses sammen under stadig omrøring, til det er passe tyggemotstand i gulrøttene.