Ravioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. Oppskriften er passe til 4 personer til hovedrett. Om den skal brukes til forrett, er det passe med 2-3 pastaputer til hver.
https://aperitivomat.blogg.no/hjemmelaget-pasta.html
Jeg lager dobbel porsjon med pasta. Mens pastadeigen hviler, lages fyllet.
1 rødløk, finhakket
1 løk, finhakket
1/2 pk skivet aromasopp, finhakket
1 cm hvitløk fra tube
100 g sprøstekt bacon, knust
1 pk ricotta
1 neve finhakket persille
1 neve finhakket salvie
1 ss reven parmesan
1/2 ts pepper
Legg baconskiver på bakepapir i ovnen på 200 grader, til de blir sprø. Knus dem med hendene.
Brun sopp og løk i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og smak til med salt og pepper.
Rull ut pastadeigen i ca. 10 cm brede leiver med pastamaskin eller kjevle. Legg fyllet med teskje med litt avstand på pastaen.
Kokes i vann tilsatt godt med salt i ca 5 minutter. Serveres med valgfri saus, eller med reven parmesan og litt deilig olivenolje.