Pizza kan varieres etter smak og behag og denne gangen kan jeg friste med en texmexvariant.
Bunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1/2 pk pizzagjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann, ev. juster med mel.
Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg legger på fyllet.
Fyllet:
Oppskriften på tacokrydderet mitt finner du her. Det smaker mye bedre enn ferdigkjøpte poser og jeg lager et lite norgesglass hver gang, så jeg ikke må lages så ofte.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB