Pizza kan være så mangt. Hvorfor ikke prøve denne deilige, greske varianten. Jeg hadde greske kjøttboller i fryseren etter en tidligere middag, der vi ikke spiste opp alt.
Du trenger:
Pizzabunn
Pizzasaus
Greske kjøttboller
Reven ost etter eget ønske
Oliven uten stein
Fetaost
Til pizzasausen bruker jeg 1 boks hakkede tomater (helst Mutti), 1 strimlet løk, 1 ts oregano, salt og pepper. Alt koker til det blir søtlig.
Lag greske kjøttboller. Oppskriften på disse finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1496903107_greske_kjttboller_av_lam.html
Bunnen lager du slik: Bland 6 dl tipo 00 mel med 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 ts sukker og 1/2 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 2,5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.
Kjevle deigen flat og la den heve i ca 30 minutter. Legg på pizzasaus, reven ost, oliven (hele eller i biter), greske kjøttboller og fetaost.
Stekes på 300 grader, langt ned i ovnen til den får fin, gyllen farge. Dryss over blader av fersk oregano ved servering.
Server gjerne med en gresk salat og tzatziki:
http://aperitivomat.blogg.no/1471184608_lun_potetsalat_med_gr.html