Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage?

Jeg har fått mange spørsmål om forslag til meny til nyttårsaften, så jeg legger ut noen forslag:

 

Til forrett:

Salma med smak av Østen:

http://aperitivomat.blogg.no/1481446868_salma_med_litt_smak_a.html  

eller røykelaks med Skagensalat, som jeg også synes passer godt om du skal servere pinnekjøtt:

http://aperitivomat.blogg.no/1478247819_04112016.html

Om du ønsker en forrett med kjøtt, foreslår jeg asparges med skinke og hollandaise:

http://aperitivomat.blogg.no/1469616537_venner_til_middag_og_.html

 

Til hovedrett:

Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus

http://aperitivomat.blogg.no/1471764075_kveitefilet_med_bacon.html


 

Om du ønsker en hovedrett med kjøtt:

Kalvefilet med kantareller, fløtegratinerte poteter og rødvin- og portvinssaus. Siden det ikke finnes ferske kantareller nå, kan du erstatte dem med tørkede, som legges i vann før steking, eller annen sopp, som sjampinjong eller aromasopp.

http://aperitivomat.blogg.no/1475325377_kalvefilet_med_kantar.html

eller ytrefilet med pastinakkpuré og cognac- og peppersaus:

http://aperitivomat.blogg.no/1477209321_ytrefilet_sousvide_me.html

 

Til dessert:

Sjokoladefondant med chili:

http://aperitivomat.blogg.no/1471371651_sjokoladefondant_med_.html

eller Crème brûlée:

http://aperitivomat.blogg.no/1474184982_crme_brle.html

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg