Nyttårsaften – hva skal jeg servere?

Jeg får mange spørsmål om forslag til meny til nyttårsaften, så jeg legger ut noen fristende og varierte forslag:

Til forrett:

Salma med smak av Østen. Oppskriften finner du her.

 

eller røykelaks med skagensalat, som jeg også synes passer godt om du skal servere pinnekjøtt. Du finner oppskriften her.

 

Dillpannacotta med ørret, rogn og reker smaker godt og kan lages klart i forveien. Oppskriften finner du her.

 

Gratinert hummer er et nydelig alternativ, som helt garantert faller i smak. Trykk her, for å se oppskriften.

 

Om du har lyst på suppe til forrett, er denne et nydelig alternativ.

 

Sellerirotsuppe smaker også nydelig og du finner oppskrift her.

 

 

Om du ønsker en forrett med kjøtt, foreslår jeg asparges med skinke og holladaise, som du finner oppskrift på her

Til hovedrett:

 

Om du har lyst på fisk:

Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus, som du finner oppskrift på her.

 

Om du ønsker en hovedrett med kjøtt: 

 

Jeg kan anbefale mammas kalkunbryst. Det er enkelt å lage og mye gjøres klart i forkant, så det ikke blir så mye stress når gjestene kommer. Du finner oppskriften her. 

Pinnekjøtt er også en vinner på nyttårsaften. Jeg har en nydelig saus til min og oppskriften finner du her

 

Kalvefilet med kantareller, fløtegratinerte poteter og en rødvin- og portvinssaus. Siden det ikke finnes ferske kantareller nå, kan de erstattes med tørkede, som legges i vann før steking, eller annen sopp, som sjampinjong eller aromasopp, og oppskriften finner du her.

 

eller ytrefilet med pastinakkpuré og cognac- og peppersaus, som du finner oppskrift på her.

 

Til dessert:

 

Hvis du vil bruke opp julekaker, passer denne juledesserten veldig godt. Jeg har brukt sirupssnipper, men du kan gjerne bruke pepperkaker også og oppskriften finner du her.

 

Sjokoladefondant med chili, som du finner oppskrift på her.

 

eller Crème brûlée. Du finner oppskrift her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg